Damage-control fase in informatie-oorlog

Diverse kranten en kanalen blikken terug op de afgelopen jaren en er zijn een aantal nieuwe actuele onderwerpen die allemaal verband houden. Omdat ik er in eerdere jaren ook aandacht aan heb besteed, aan de informatie-oorlog waar jij dus deel van was, geef ik je nu de links naar de actuele berichten.

Een en ander is aangewakkerd door omroep Ongehoord Nederland, waarvan Tweede-Kamer leden vinden dat die gelijk weg moet. Uit het jaarverslag van de AIVD is gebleken dat meer dan 100.000 van de bevolking bevattelijk is voor complot-theorieen (radio1). En de Amerikaanse presentator Tucker Carlson werd ontslagen nadat hij uit de school klapte (NOS ; maar die weet niet waarom, dat staat wel op het antieke memeblog 9gag) .

Is any news organization you know of so corrupt that it is going to hurt you on behalf of their biggest advertisers? Anyone who do that is obviously Pablo Escobar-level corrupt and should not be trusted.

Tucker Carlson’s laatste fragment voor zijn ontslag

Voor wie het niet snapt: informatica draait dus om het verzamelen, opslaan, verwerken en verspreiden van informatie. Ik breid dat uit met: blokkeren en manipuleren. De berichtgeving illustreert hoe dat gaat in onze samenleving. De deelname van de tech-giganten aan de informatie-oorlog verklaart waarom wij dit onderwerp bespreken.

De links.

Het probleem in het post-truth tijdperk [saaie lezing van mezelf van 2 jaar oud maar gewoon wel steengoed] was dus dat de waarheid kwijt was en iedereen zijn eigen versie van de waarheid heeft. Je ziet de inspanningen van de regering om dat ook zo te houden. Tucker Carlson die aangeeft wat zijn omroep eigenlijk doet en dat ‘so corrupt’ noemt en gelijk ontslagen wordt.

Hoe lang gaat het nog duren voor Ongehoord Nederland deze Tucker in de uitzending heeft?

eloquent architect

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161