Je bekijkt nu Coaching met de 13 manen kalender

Coaching met de 13 manen kalender

Ik gebruik de 13 manen kalender al jaren als mentor/coach. Vooral als ‘we’ met de handen in het haar zitten. Dan wil deze techniek wel eens een bijzonder inzicht geven.

Het is niet iets om ‘in te geloven’. Zo werkt dat niet. Wat je herkent in de teksten kun je gebruiken en wat je niet begrijpt of niet herkent, dat kun je lekker laten zitten.

De 13 tonen en de zonnezegels

De 13 wavespell tonen (genummerd met stipjes en streepjes van 5) en 20 zonnezegels (Dragon t/m Sun) vormen samen dit schema.

Mijn sterkste verhaal was een leerling en, ja die riep wel rare dingen door de klas. Waarom doet ie dat nou? Verder prima gozer maar hij zocht telkens problemen. Ik snap hem echt niet, zei zijn moeder in het 10-minuten gesprek. Oh wacht zal ik ‘m dan even opzoeken?

Twee minuten later. Oww, toon-2. “Hij laat je altijd de andere kant van de medaille zien”. Kwartjes vallen als lawines. Drie minuten later gaan de ouders weer. In die 13 jaar heb ik hem nog nooit zo goed gekend als nu.

Stappenplan

Er zijn volop websites met beschrijvingen van dit alles, maar veel ervan zijn defect of met dode links e.d. omdat de “piek” tijd van dit spul toch een beetje 2012 was. Ik werk het liefst met dit boek.

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161