Snel leren = leuk leren

De school heeft na de goede ervaringen van afgelopen jaar wederom het trainingsprogramma SNEL LEREN = LEUK LEREN ingekocht voor onze leerlingen vanuit de NPO gelden.Dit programma zal worden verzorgd door externe trainers.

Door het volgen van zes groepsbijeenkomsten van één uur leert de leerling verschillende studievaardigheden en leerstrategieën, waardoor het leren efficiënter en makkelijker wordt. De training wordt dit schooljaar naast de online versie ook hybride aangeboden, dus voor de helft fysiek op school om uit te proberen of dit iets extra toevoegt voor de leerlingen.

Onderwerpen

  • Wat is mijn huidige manier van leren en wat is de leermethode is die het beste bij mij past?
  • Hoe verschillende vormen van huiswerk aan te pakken en hoe met het huiswerk van verschillende vakken om te gaan.
  • Zelfstandig huiswerk, een toetsweek en examens plannen en organiseren.
  • Hoe leert je brein?
  • Aanleren van verschillende geheugentechnieken om de leerstof beter en makkelijker te kunnen onthouden.
  • Hoe kan je snel en overzichtelijk aantekeningen tijdens een les maken?•Hoe leer je twee tot vier keer sneller lezen?
  • Leren zelfstandig met het huiswerk en de leerstof aan de slag te gaan door een ideale leeromgeving te creëren, gebruik te maken van leerblokken en leertijd doelen te stellen

Na elke bijeenkomst gaatde leerling direct aan de slag met het oefenen van de geleerde vaardigheden en technieken op het eigen schoolwerk. Het geleerde wordt dus meteen in de praktijk gebracht

Ouders en mentoren worden wekelijks door de trainers per mail op de hoogte gebracht van de onderwerpen die zijn behandeld. Na de herfstvakantie wordt er een online voorlichting georganiseerd door de externe trainer voor ouders en mentoren van de leerlingen die gaan deelnemen aan de training. De eerste groep van 6 leerlingen kan al direct starten op 2 november. Gedurende het jaar zal de training steeds opnieuw aangeboden worden bij voldoende aanmeldingen.

Aanmelden kan nog tm 15 oktober

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161