Standpunt argument

De politie kon niet bij Tanya Riders gegevens vanwege haar recht op privacy. Is er een manier om het recht op privacy te waarborgen, terwijl personen zoals Tanya Rider alsnog gered kunnen worden? Schrijf 3 argumenten op voor de volgende 2 standpunten.

Standpunt A: Het recht op privacy is niet alleen maar een abstract principe. Soms lopen mensen bijvoorbeeld weg om zich te verstoppen voor mensen die hen pijn willen doen. Als een persoon als vermist wordt opgegeven, dan kan de politie niet zomaar alles geloven; ze moeten procedures volgen, zelfs als dat de redding vertraagt. Bovendien kan het ook zo zijn dat de persoon de politie probeert te ontwijken.

Standpunt B: De politie zou meteen de locatie van een telefoon moeten kunnen nagaan om een vermist persoon te vinden, eventueel met een regel dat ze de informatie niet voor andere doeleinden mogen gebruiken of aan andere mensen vertellen zonder toestemming van een rechter.

Mijn argumenten:

voor standpunt B zou ik zeggen dat ik er mee eens ben maar er moet een soort aparte “force” voor zijn die daar toegang tot hebben voor absolute noodgevallen.

standpunt A ben ik oneens want als iemand vermist is, moet de politie diegene vinden. Als die persoon wegrende van huis vanwege huisgeweld of een andere reden kunnen zij dat gewoon aangeven aan de politie.