Je bekijkt nu Deelcijfer NFT

Deelcijfer NFT

Wij, Madruffs8, Saltymackeral2 en ik, hebben gekozen voor het verhaal over Walt Disney. Die zou zichzelf hebben ingeslapen via de cryosleep methode. De rijke elite groep met veel geld kan dat al een tijdje. Het is daarom hoognodig dat wij aan de bel trekken via onze NFT. Wij hebben research gedaan, science om het verhaal te beargumenteren en een secret message voor de echte woke mensen.

Het begon allemaal net na de dood van Walt Disney, volgens PBS. “Begin 1967, een paar weken na de dood van Disney op 15 december 1966, beweerde een verslaggever van een roddelkrant genaamd The National Spotlite dat hij het St. Joseph’s Hospital in Burbank was binnengeslopen, direct aan de overkant van de Disney-studio’s en waar hij werd behandeld tijdens zijn laatste ziekte’, schreef Dr. Howard Markel. “Naarmate het verhaal vorderde, vermomde de verslaggever zichzelf als een oppasser, brak een opslagruimte binnen en zag de overleden Disney opgehangen in een cryogene metalen cilinder.” Geruchten werden zo wijdverbreid dat twee verschillende biografieën van Disney, één gepubliceerd in 1986 en één in 1993, erop wezen dat de geruchten waar zouden kunnen zijn. Beide biografieën gebruikten dubieuze “inside sources” bij Disney en worden nu op grote schaal in twijfel getrokken wat betreft hun waarheidsgetrouwheid.

Walt Disney’s liefde voor de toekomst en vooruitgang en technologie maakten dit een zeer interessante speculatie. Bob Nelson, destijds een expert op het gebied van cryonics, beweerde zelfs dat Disney inderdaad bevroren wilde worden. Op zijn verzoek werd hij een paar dagen na zijn dood gecremeerd en zijn familie hield een privédienst die alleen werd bijgewoond door zijn vrouw, kinderen en hun echtgenoten

Science: Cryonisch bevroren

Zullen cryonisch bevroren lichamen ooit weer tot leven worden gebracht?

Door velen wordt gezegd dat het bewustzijn en de angst voor onze sterfelijkheid ons menselijk maakt. Op een dag zullen wij allemaal dood gaan, maar wanneer is onbekend. Kunnen wij weer wakker worden na de dood? Verhalen over de dood en onsterfelijkheid zijn enorm populair binnen talloze religies en mythen. De afgelopen jaren is het sterfelijke een kwestie geworden waar misschien een oplossing voor te vinden is. Het cryonisch bewaren: een lichaam bevriezen en vervolgens in de toekomst weer tot leven wekken door reanimatie. Als het werkte voor Walt Disney waarom zou het dan niet voor ons kunnen werken?

Hoe het cryonische proces werkt

Wanneer iemand maatregelen treft om zijn lichaam te bewaren na de dood start het proces vlug.  Een medisch team koelt het lichaam af met ijswater en zorgt dat de weefsels van het lichaam voldoende zuurstof behouden met behulp van reanimatie en zuurstofmaskers. Het lusteloze koude lichaam wordt in een luchtdichte afgesloten container (hermetische container) gedaan om vervolgens naar een cryonics-faciliteit te vliegen.  

Binnen de cryonics-faciliteit wordt het lichaam aan een machine gekoppeld die lijkt op een hart-longbypass. Dit apparaat zorgt ervoor dat het bloed blijft circuleren waardoor de zuurstofvoorziening wordt gehandhaafd. In de aderen wordt een verglazingsoplossing gespoten die fungeert als antivries. Zo wordt voorkomen dat het lichaamsweefsel verandert in ijskristallen. De onderzoekers hopen zo de structuur van de weefsels te sparen. Vervolgens wordt het lichaam langzaam afgekoeld tot -320 graden Celsius met vloeibare stikstof. Het beschreven proces verloopt in een soort koelbox, de dampkamer genoemd. Als het lichaam koud genoeg is wordt het naar een nieuwe ruimte vervoerd, de thermos-achtige tank. In de tank zit vloeibare stikstof waar het lichaam voor de gewenste tijd zal blijven. Om het proces te vergoeden wordt er een schenking van ruim 28.000 dollar (om en nabij 25.500 euro) gedaan. Zo kan het instituut het lichaam voldoende in de gaten houden en blijft de business draaiende. 

De lichamen moeten in de tanks blijven tot de medisch-technische wereld voldoende ontwikkelingen doorgaan is om het weer tot leven te wekken. De beroemde arts Kowalski zegt dat er verschillende uitdagingen zijn: schade door bevriezing herstellen, de ziekte genezen waaraan de persoon overleden is en verouderingsproces omkeren. Zo kan de persoon in kwestie verder leven in een jong gezond lichaam gedurende de tweede levensronde. 

Bron: https://www.discovermagazine.com/technology/will-cryonically-frozen-bodies-ever-be-brought-back-to-life

Secret message: Frozen als cover

Tot de release van de film (27 november 2013), als je naar Google “Disney’s Frozen” zou gaan, waren alle artikelen die opdoken geruchten en theorieën over Walt Disney die zijn lichaam bevroor of vermeende artikelen waarin stond waarom hij ervoor koos om zijn lichaam te bevriezen. Als je nu hetzelfde Googled, is alles wat opduikt gerelateerd aan de hitfilm uit 2013.

NFT

Codering

// Size of canvas square
const size = 700;
// Scale used to create nft, so proportions are good
const scale = size / 100;

let clicked;
let img;

function preload() {
 img = loadImage('./data/photo.jpg'); 
}

function setup() {
  createCanvas(size, size);
  
  clicked = false;
}

function draw() {
  background('lightgrey');
  fill('grey');
  rect((50 - 30) * scale, (50 - 15) * scale, 60 * scale, 30 * scale);
  fill('brown');
  
  if (!clicked) {
    rect((50 - 30) * scale, (50 - 15) * scale, 60 * scale, 4 * scale);
  } else {
    rect((50 - 30) * scale, (50 - 26) * scale, 60 * scale, 15 * scale);
    image(img, 0, 0);
  }
 
}

function mouseClicked() {
  if (mouseX >= 0 && mouseX <= size && mouseY >= 0 && mouseY <= size) {
    clicked = !clicked;
  }
}

Foto van Disney

Rubrics

3579
Scam your Data / Model / Science – je werk tot nu toeleeg velJe hebt nog geen zichtbaar tussenresultaat van data / model / scienceJe hebt een prima model of visuele voorstelling gemaakt van je science.Jouw science is verrassend, origineel, taboe of taboe-doorbrekend of anderszins maatschappelijk of artistiek relevant in de actualiteit van 2022.
“Secret message” – het idee achter je werkje hebt geen idee wat je gaat doenJe hebt een verhaal waar geen data, model of science achter zit. OF je koos 1 van de 3 kado-onderwerpen maar je hebt deze niet goed uitgewerkt.Je hebt 1 van de kado-onderwerpen gekozen en deze netjes uitgewerkt.Je hebt zelf een onderwerp gekozen en netjes uitgewerkt
Ons cijfer: 9