Zelfbeoordeling Unit 3

Link naar rubrics:

Wallpaper design:

Mijn Wallpaper design laat 3 verschillende designs zien zonder dat je van file hoeft te wisselen. Dit is gewoon top voor het gemak want wie wilt er nou van file wisselen als het niet nodig is. De eerste beweegt de tweede staat stil en de laatste veranderd van kleur. Ook de canvas voldoet aan de gegeven grote en er zitten meerdere loops in de designs. Dit is het writing prompt en daarmee voldoe ik aan alle eisen en heb ik mezelf een 9 gegeven.

Writing prompt:

We moesten hier zetten wat het voor me betekent. Het antwoord daarop is kort gezegd niks. Ik vind het er mooi uitziet en daarom het ik het gemaakt. Ik wilde er ook wat speciaals in en daaruit kwam mijn ontwerp. Dat is ook de rede waarom andere het zouden moeten gebruiken

Weging3579
Wallpaper design1x

Link naar wallpaper design:

https://editor.p5js.org/Cynicallama7/full/NFfRIoHhx

Vision Board:

Voor een 7 moesten we de volgende punten in ons Vision Board gebruiken:

* het ontwerp reinforces your dream.
* tint, foreground, background
* Interactive

Dit heb ik allemaal gedaan. Ik heb twee soorten visions gemaakt. Een voor de nabije toekomst en een voor later. Tint vind ik persoonlijk erg lelijk dus daarom heb ik het niet gebruikt want dat verpest de kleuren van de plaatjes. Bij beide heb ik door plaatjes een foreground en background gecreëerd en er is interactie als je over sommige plaatjes heen gaat of bij 1 klikt met je muis. Dan komt er text in beeld.

Voor een 9 moesten we ook wat punten er in hebben:

* User interaction: show yourself a reminder hot to achieve the dream
* 1 varying element
* use a for loop to redraw repeatedly

Ik heb vlakjes gemaakt waar je overheen kan gaan met je muis. Dan komt er text in beeld met hoe ik het wil bereiken bij beide visions. Bij de 2 vision heb ik een array gemaakt voor de achtergrond en die laat de plaatjes op de achtergrond variëren. Bij de tweede heb ik ook een for loop gebruikt van plaatjes onder in beeld omdat dat moest voor een 9.

Weging3579
Vision Board1x

Link naar Vision board:

https://editor.p5js.org/Cynicallama7/full/R_naMeNnX

Kinetic Type:

Voor een 7;

* Use at least 3 fonts
* Create a design that highlights your favorite parts of the song
* incorporates user interactions

Er zitten 3 verschillende fonts in en ik heb geen favo deel van het liedje van ik vind het een slecht liedje maar ik kon er wat mee en daarom koos ik het. Het heeft ook user interation aan het eind als je je muis inklikt. Het is gemaakt met een timer en speelt 60 sec van het liedje af. De text komt automatisch in beeld. De eisen voor een 9 heb ik niet gedaan maar omdat de text automatisch in beeld komt enz vind ik dat ik alsnog wel een 7,5/8 verdien omdat dat lastiger is dan een simpele Poem maken.

Weging3579
Kinetic Type1xx

Link:

https://editor.p5js.org/Cynicallama7/full/TqXm2gTPo

Musical Keyboard:

Voor een 7:

* Piano met minstens 5 sounds
* Keys spelen een sound
* Toets kleurt mee
* Minstens 1 maf geluid
* Maak ook de schrijfopdracht “Writing Prompt” met 2 denkvragen

De piano heeft een totaal van 9 toetsen. Elke toets kleurt mee en is te bedienen met W – E – R – T voor de bovenste rij en A – S – D – F -G voor de onderste rij. Het Writing Prompt staat onder de beoordeling.

Voor een 9:

  • Aansturen vanuit de muis – Use the mousePressed() function or mouseIsPressed to make your piano keys clickable

Je kan alle toetsen ook aanklikken. Omdat de vlakken over elkaar heen staan heb ik om de bovenste rij toetsen heen gewerkt zodat niet meerdere toetsen tegelijk aangeklikt worden en verkleuren. Om de toetsen te laten verkleuren heb ik MouseIsPressed gebruikt. Het aanklikken van de toetsen heb ik gemaakt voordat je er met keys op kon spelen.

Weging3579
Musical Keyboard1x

Writing Prompt:

  1. Which is your favorite genre of music? Why?
  2. If you can code any music app what would it do? Explain.

Ik heb geen favoriete genre of muziek. Ik luister alles door elkaar heen wat ik leuk vind en gooi het in een afspeellijst.

Ik zou Spotify wel willen programmeren. Ik zou er niks speciaals meedoen maar waarschijnlijk zou ik daar veel geld mee kunnen verdienen dus daarom.

Link:

https://editor.p5js.org/Cynicallama7/full/-rJIck6Ax

Meme generator:

Eisen voor een 7:

– A random() function
– At least 3 images stored in an array
– At least 3 phrases or strings stored in an array
– The text has to show up on top of the image.
Er is geen “writing prompt”

De meme generator start als je op het homescherm “Start generator” aanklikt. Ik heb een array gebruikt en daar een random van gepakt om de plaatjes en text te laten zien. Er zijn 3 plaatjes en 3 tekstjes. De text staat telkens op het plaatje.

Eisen voor een 9:

* Add sounds to your project
* When the user presses a key or clicks on the screen: Play a corresponding sound.
Clicks the text: changes colors, position, size or font type.

Ik heb ook 3 verschillende sounds gebuikt waarbij ook een random wordt afgespeeld als je de generator start. Rechtsonderin is een gekleurd vlakje als de generator gestart is en via daar kan je de kleur van de tekst aanpassen.

Weging3579
Meme Generator1x

Linkje:

https://editor.p5js.org/Cynicallama7/full/CXVS1HlAl