Eind opdracht

De opdracht was om een logo (ying yan)te ontwerpen.

Verder werden nog een paar kleine deelvragen gesteld die als volgt gingen;

  • Hoeveel ying yan relaties zie je om je heen (in huis); mijn antwoord hier op is een schilderij wat bij ons in de woonkamer hangt.
  • Wat zijn voor- en nadelen aan coderen; Voordelen van het coderen is, dat je producten (met barcodes) sneller kunt vinden. Ook wordt er informatie gegeven over de houdbaarheid, welke ingrediënten het bevat enzovoort. Farmacie en cosmetica maken ook gebruik van codes de rol die coderen speelt is om te zorgen dat het fraudebestendig is. Helpt met het uit elkaar houden van kabels uit elkaar te kunnen houden en coderen gaat een steeds grote rol spelen wereldwijd (het is de toekomst). Het coderen helpt bij de ontwikkeling/ begrijpen van producten en hoe die zich ontwikkelen. Helaas heeft coderen ook nadelen, Het is niet de enige skills die je nodig hebt om succes te krijgen. Als je een groot bedrijf gaat runnen wat te maken heeft met coderen zal het niet meer je werk zijn. Voorbeeld hiervan is Mark Zuckerberg die in geen tijden bezig is geweest met coderen.

https://preview.p5js.org/Madchile2/present/Jn5LU5c6D

var angle = 0;
function setup() {
  createCanvas(400, 400);
  angleMode(DEGREES);
}

function draw() {
  background(220);
  translate (width/2,height/2);
  rotate(angle);
  
  fill(0)
  stroke(0)
  strokeWeight(2);
  ellipse(0,0,200,200)
  noStroke();
  fill('white');
  arc(0,0,200,200,90,270);
  ellipse(0,50,100,100);
  fill('black');
  ellipse(0,50,30,30);
  ellipse(0,-50,100,100)
  fill('white')
  ellipse(0,-50,30,30);
  let c = color(255, 204, 0);
fill(c);


  angle--;
}

Ik wist niet of het nu de bedoeling was om alleen het ying yan teken te doen of juist een ander teken, maar ik heb er voor gekozen een ander logo te maken naast mijn ying yan hierboven. Ik heb ervoor gekozen het Audi logo te maken, de reden hiervoor is dat ik druk bezig ben met het leren/ behalen van mijn auto theorie en bijna ga beginnen met lessen. Ik fantaseer al vaak over een auto, maar als ik er dan een moet kiezen waar ik later in zou willen rijen is het een Audi (het specifieke model weet ik nog niet).

De uiteindelijke resultaten!