Zelfbeoordeling Unit 2 p5js

deadline8, want ik was al klaar met de opdrachten en de rubrics waardoor in bij de volgende unit was.
light switch game 8, er is een windscherm aanwezig en een extra afbeelding toegevoegd verder is het een origineel idee.
final project paint 8/9, want paint is niet te gebruiken buiten WordPress, maar heeft wel een eraser en clear functie. Ook de random colour button is aanwezig.
Writing prompt 8, onderaan de pagina.
Deze opdrachten zijn gemaakt door curiousmoth7

Paint met code

Light switch game

Light switch game werking

Welkom speler je vraagt je nu vast af hoe werkt het spel nou precies? Het idee is als volgt, probeer alle lichten aan te zetten en WIN. Hoe doe je dit? De kerstboom bevat kerstballen, door op een kerstbal te drukken gaat er een verlichting van de kabel aan, probeer deze z.s.m. allemaal aan te krijgen. Kom je er na enige tijd nog steeds niet uit druk dan links onderin op de “HELP” knop voor de juiste volgorde. Succes met de game speler!

Het spel was erg lastig om te maken. We hadden daarom ook veel moeite met de juiste volgorde van de inhoud te sorteren. Hierbij hebben we hulp gevraagd. Nadat het werd uitgelegd begrepen we wat de bedoeling was en dat het een kwestie van herhalen was. Uiteindelijk kwam alles tot een geheel en zijn we daar dan ook erg tevreden mee. We hebben namelijk een origineel idee bedacht. De reden voor dit idee was omdat we met dit project bezig waren rond december en er tijdens de feestdagen veel verlichting is. 

Paint werking

Welkom bij het programma Paint. Hoe gaat alles in z’n werking? Als je Paint opent zie je aan de linkerzijde alle verschillende soorten kleuren die er te gebruiken zijn. 

Dit kan ook worden gedaan door op je toetsenbord op nummer “1” te klikken voor de kleur die boven aanstaat enzovoort met de andere kleuren. Na te hebben getekend kun je d.m.v. de gum alles wegvagen. Dit gaat natuurlijk slomer dan als je klikt op de prullenbak waarin alles in een keer verdwijnt (als functie een “nieuwe Paint dia”). Aan de rechterbovenzijde is er keuze om een lijn of emoji te kiezen die je wilt gaan gebruiken. Je kunt de dikte van je lijn/ emoji aanpassen met de “SLIDER”.  

Het maken van de Paint game had iets weg van de light switch game. Dit kwam doordat je de knoppen dezelfde functie moest geven maar een andere werking. In dit geval namelijk dat je een kleur kon gebruiken. Hetzelfde geld voor deze Paint app. De juiste volgorde van codering vonden wij er lastig om te beslissen maar met was begeleiding/ uitleg is dit alsnog goed gekomen.