P5js unit 2 eindprojecten

Lightswitch game

Vriend van ons (BoredMuesli4) heeft ons hiermee geholpen.

https://editor.p5js.org/mereBuzzard6/sketches/1PVx1BIQc


Pain(t) in P5JS

Hierbij heeft SuperiorCrane1 (mijn groepsgenoot) een opzet gemaakt en heeft dezelfde vriend geholpen om hem uit te breiden (zoals random color) en heeft een andere vriend (SolidChamois0) geholpen met het behouden van de omlijning als je op een kleur klikt.

https://editor.p5js.org/mereBuzzard6/sketches/mGkUMQNQb


Writing prompt

Ons Paint programma bestaat uit vele opties.

Om te beginnen hebben we keuze uit 9 verschillende kleuren, deze staan bovenaan de canvas aan de linker zijde. Deze kleuren kunnen geselecteerd worden door er op te klikken. Het tekenen doe je door de linker muisknop ingedrukt te houden.

De rechter zijde bevat 3 knoppen. Er is een knop om een random kleur te selecteren uit het volledige kleuren schema. Hiernaast is de optie Clear, Deze kan je gebruiken om de gehele canvas te wissen. Als laatste heb je de gum, waarmee je natuurlijk je al gezette lijnen kan uitgummen

Het is een heel makkelijk te gebruiken programma waar eigenlijk alles meteen duidelijk is zonder dat je echt een uitleg nodig hebt. 


Zelfbeoordeling


2.3 Mini-Project Light Switch Game

7

We kiezen een 7 omdat we altijd op schema hebben gelegen en vaak al ietsje verder waren.

https://editor.p5js.org/mereBuzzard6/sketches/1PVx1BIQc



3.2 Final Project Paint

7

We kiezen hier ook voor een 7, omdat we niet verder zijn gegaan dan alleen de opdracht. het is een werkende game met een oplossing en 6 knoppen.

https://editor.p5js.org/mereBuzzard6/sketches/mGkUMQNQb


8

we zijn het eens met een 8, we hebben namelijk 9 verschillende knoppen voor kleuren, een random color button, eraser en een clear optie.