Writing prompt – Unit 3

Musical Keyboard
1. Wat is jullie favoriete genre in muziek? En waarom?
Wij zijn van mening dat jezelf beperken tot enkel één genre, zonde is van alle muziek die er is. Op die manier is het lastig om een favoriet uit te kiezen, omdat alle genres hun eigen kwaliteiten heeft, en juist het verschil tussen al deze genres is wat het mooi maakt. Het draait voor ons niet om de genre, maar om de detail, motieven, modulaties, emotie en structuur in de muziek.

Maar als ik dan tóch de snob moet gaan uithangen, is de genre die voor mij de eerste plek neemt, rock. En dan met name klassieke rock. Dit omdat rock tot een aantal jaar terug de grootste genre was (naast pop, maar wat pop als genre inhoudt is natuurlijk een ander verhaal dat in de loop van de jaren altijd zal blijven veranderen), en de impact door deze genre dus enorm is. Nog steeds wordt de start van de muziekindustrie zoals we die vandaag de dag kennen getekend door bands als The Beatles, Eagles, The Who, Pink Floyd et cetera. Zo zijn er tot op de dag van vandaag maar weinig bands die hun succes hebben kunnen toppen en ik denk persoonlijk ook niet dat dit succes makkelijk te overtreffen is, en deze impact nog lang zal naleven. Om deze reden kies ik toch voor deze genre.

Een andere grote kanshebber, maar dan meer op lokale schaal in plaats van de wereldwijde muziekindustrie, zou voor mij Nederpop zijn, om de vele kanten van deze genre. Ook hiervoor geldt naar mijn mening voornamelijk de nederpop uit de jaren ’80. Dit eigenlijk met dezelfde redenen als bij klassieke rock, maar dan voor Nederland geldend. Ook hier geldt namelijk dat de Nederlandse muziekindustrie nog altijd wordt getekend door artiesten als Doe Maar en dan voornamelijk Henny Vrienten, die in Nederland dezelfde treatment kregen als dat bands zoals the Beatles wereldwijd kregen, Het Goede Doel, Noodweer, Klein Orkest, et cetera.

2. Als je een muziek-gerelateerde app kan coderen, wat zou deze kunnen doen?
Als ik elke muziekapp zou kunnen coderen, zou ik gaan voor een app die je mensen laat vinden met gelijke muzieksmaken. Er is al een functie in de (door mij) zeer geliefde aan streaming diensten te koppelen programma Last.FM, echter lijkt deze in mijn beleving niet altijd even accuraat en ben je niet in staat contact te leggen met deze persoon. Het zou mij namelijk erg leuk lijken om met anderen te kunnen praten over, bijvoorbeeld over wat kleinere artiesten, waarover er op andere sociale media platforms geen duidelijke groep liefhebbers te vinden is.