Keuze Project: Tutorials & Theorie

Voor het keuzeproject hebben goofyorange5 en ik Open API Weerberichtsysteem gekozen en daar horen natuurlijk tutorials bij.

Ik heb REST API concepts and examples gevolgd. Die stond ook op de airybubbles7 site. Wat ik van dit filmpje geleerd heb is hoe ik moet zoeken naar gegevens die ik nodig heb om te laten laden in bijvoorbeeld P5.js of javascript. Ik had hier wel wat aan, nu weet ik waar ik ongeveer moet zoeken voor mijn gegevens.

Als tweede tutorial, heb ik de working with APIs in Javascript-p5.js gevolgd. Aan deze tutorial had ik echt wat aan, want mijn keuzeopdracht was een weerberichtsysteem bouwen met behulp van een API. In deze video heb ik geleerd waar je de API key vandaan haalt en hoe je het weer kan laden met de API key en Json. Ook wat er met de gegevens moesten gebeuren die je uit die pagina krijgt.

Deze tutorial is  Working With Data & APIs in JavaScript. Hier had ik niet zo veel aan, omdat hij met javascript werkte in z’n video. Ik heb hier niks kunnen toepassen in mijn project.

De laatste die ik gevolgd heb, is API Query with User Input. Deze video heb ik zelf opgezocht. In deze video heb ik geleerd de informatie die op API pagina staat invoeren in Javascript of p5.js(in mijn geval p5.js). Hier wordt de API geladen en vraagt weer op. Deze tutorial had ik nodig om mijn gegevens te laden in mijn p5.js.