Lees hier leukste de weetjes over goudvissen

Goudvissen hoeven niet altijd klein te zijn

Een goudvis zoals jij en ik hem kennen, is altijd rond de zes centimeter groot. Het woordje ‘groot’ wat ik net gebruik kan beter vervangen worden door klein, als ik je vertel dat de grootste opgemeten goudvis maar liefst ruim 47 centimeter

Het geheugen van een goudvis telt maar drie seconden

Kan jij je het voorstellen, dat je na elke twee stappen lopen opnieuw moet bedenken waar je heen gaat, waar je überhaupt bent, hoe je heet, wie je bent en wat je eigenlijk op de planeet doet? Nou, zo’n gevoel hebben goudvissen. Met een geheugencapaciteit van ongeveer drie seconden, heeft de goudvis geen lange herinneringen. Wel apart hoe ze dan toch telkens naar het voer blijven happen.

De oranje kleur van de goudvis komt door licht

Zonnebrandcrème heeft de goudvis niet nodig, maar wel een beetje licht. Sterker nog, als jij een goudvis voor een langere periode in een donkere kamer laat leven, wordt deze wit. Hij heeft zijn oranje kleur te danken aan het zonlicht/licht in de kamer.

Goudvissen kunnen oud worden

Als een klein jongetje goudvissen door het toilet spoelt als ze overleden zijn, hoeft dit nog niet te betekenen dat het jongetje ook daadwerkelijk bij de aankoop van de goudvissen is geweest. Een goudvis kan namelijk aardig oud worden. Vooral in de natuur. De oudste goudvis werd maar liefst 49 jaar.