VWO5

zelfbeoordeling unit 3

3579
Wallpaper Designx +1
Vision Boardx
Kinetic Typex
Musical Keyboardx
Meme Generatorx

Totaal cijfers: 7,5

Wallpaper Design: 6
Writing Prompt: We hebben gekozen voor roze figuurtjes omdat deze kleur eigenlijk ook in al onze eerdere projecten zwaar naar voren kwam en we willen dit graag in stand houden. Ook hebben we gekozen voor een patroon van rechthoekjes en rondjes daarmee weergeven we onszelf we zijn allebei anders en we reageren anders op andere situaties maar samen vullen we de pagina en samen komen we tot een geheel. Dan de achtergrond die veranderd van kleur omdat je ziet dat het niet uitmaakt wat de achtergrond (situatie) is we er samen uitkomen en er samen een geheel van maken. Wij vinden dat dit ontwerp een diepere betekenis heeft dan alleen hetgeen wat je ziet en dat apps zoals Apple of Microsoft hier ook een gebruik van zouden moeten maken in plaats van de oppervlakkige gedachtegang.

https://editor.p5js.org/lisavantgeloof/sketches/yRoopSdrW

Vision Board: 9
Eten en daarmee de frietjes van de Macdonalds staan centraal in onze moodbord. We houden van gezellig samen lekker eten Macdonalds bovenaan. Dan hebben we 4 plaatjes daarom heen die laten zien dat we houden van het stand en daar wat eten of tijdens feestjes en daarna dronken eten of de hockey om dat eten dan weer te compenseren. Als laatste reizen, we houden van reizen en om samen nieuwe buitenlandse dingen uit te proberen. De achtergrond is vervaagt en is een plaatje wat shoppen moet weergeven. We houden van een dagje samen shoppen en vaak is dit voor ons iets waar we veel over praten tijdens de activiteiten die te zien zijn op de vier plaatjes. Dan als allerlaatste hebben we een reminder om onze droom te behalen. Namelijk samen alles op te lossen. Beste vriendinnen zijn heeft heel veel voordelen en samen kom je er uiteindelijk wel uit. Tijdens de vorige projecten hebben we eigenlijk altijd de kleur roze naar voren laten komen en we vinden daarom dat deze kleur een heel mooi symbool is voor onze vriendschap. Daarom hebben we als je op een toets drukt (p) een roze bolletje op ons moodbord want wij bereiken onze dromen die eerder genoemd zijn samen en de roze kleur verwijst naar onze vriendschap. Als je over de plaatjes heen beweegt komt een een dynamisch tekstje te voor schijn die vertelt wat er bedoeld wordt met de plaatjes.

https://editor.p5js.org/lisavantgeloof/sketches/uGCuM_dBc

Kinetic Type: 7
Wij hebben het nummer memories van Shawn Mendes gekozen omdat we samen voor mijn verjaardag naar Shawn Mendes gaan. Dit nummer zingen we eigenlijk altijd samen en vooral dit deel van het liedje en daarom hebben we hiervoor gekozen. Ook vonden we “write this story and sing this song” bijpassend bij de opdracht omdat het gaat over de lyrics die geschreven is. We hebben gekozen voor blauwe en grijze kleuren omdat deze kleuren ook terug komen in het album van Shawn Mendes zelf.

https://editor.p5js.org/lisavantgeloof/sketches/dgikgGocD

Musical Keyboard: 7
Writing Prompt: Onze muziek smaak is erg breed. Er is niet bepaald 1 genre te zeggen die ons erg aanspreekt. Meestal luisteren we muziek van nu, maar soms ook muziek uit de jaren 90. We luisteren graag naar Engelstalige muziek, maar kunnen ook meezingen met alle Nederlandstalige muziek. Zoals je wel merkt zijn er enorm veel muziekgenres die ons aanspreken en daarom hebben we ook verschillende type “sounds” gebruikt in ons musical keyboard project.
Als we een eigen muziek app zou kunnen coderen zou het een app zijn die heel veel verschillende nummers in elkaar laat overlopen. Op die manier kun je altijd muziek blijven luisteren op het zelfde tempo en zwakt de muziek niet af. Ook kun je zien welke genres je het meest luistert en welke zangers of zangeressen het best bij je passen. Zo kan je een idee krijgen van welke muziek bij je past en welke muziek je aanspreekt.

https://editor.p5js.org/janadegeus/sketches/Q_wY1XnaT

Meme Generator: 7

https://editor.p5js.org/lisavantgeloof/sketches/-BMpKQ953