VWO5

tutorials

TUTORIALS van de oefenopdrachten van wikiwijs:
(per onderdeel van de wikiwijs opdrachten)

Een sjabloon voor HTML5:
Ik vond het filmpje een vage uitleg hebben van waar naar toe gewerkt wordt. Het is duidelijk wat er bedoeld wordt en wat er gedaan moet worden, maar waar werken we naar toe? Wat is het eind resultaat van deze tutorial?

Controleren van de code:
Ik vond dit filmpje kort maar krachtig. Meer uitleg was er ook niet nodig en er is gewoon duidelijk aangegeven waar er precies op geklikt werd met de rode cirkels.

Elementen en attributen:
Dit filmpje vond ik een stuk minder duidelijk. Wat wordt er nou precies uitgelegd en waar werken we naartoe? Ik krijg geen beeld van wat ze aan het doen zijn en daardoor begrijp ik minder goed wat er wordt bedoeld.

EIGEN TUTORIALS:

https://www.youtube.com/embed/bWPMSSsVdPk?feature=oembedDeze tutorial vindt ik een beetje nutteloos. Ik vind het niet duidelijk uitgelegd en er worden termen gebruikt waar ik als beginner niet van begrijp.

Positionering elementen:
Er wordt op een duidelijke manier gepraat maar alweer worden er woorden gebruikt waar ik gewoon niks van begrijp. Uiteraard is het de bedoeling dat ik begrijp wat er verteld wordt, gebruik dan woorden die bekend zijn en zijn ze het niet leg het dan beter uit.

https://youtube.com/watch?v=1PnVor36_40%3Ffeature%3DoembedIk

vond dit een duidelijke tutorial. Ik vind het fijn dat hij geen uur duurt maar 20 minuutjes. Verder wordt er een duidelijke uitleg gegeven en op die manier begrijp ik wat de moeilijke worden die gebruikt worden betekenen.

https://youtube.com/watch?v=FRTMfXlyYrU%3Ffeature%3Doembed

Deze tutorial vind ik zeker nuttig. Een snelle duidelijke uitleg voor een klein onderdeel van het maken van een site. Ik raad deze tutorial zeker aan.