Open API Weerberichtsysteem

Maak een weerkaartsysteem dat automatisch het weer ophaalt en dan weergeeft. Dus bij regen, toon je een regenbui. Bij zon, de zon. En de temperatuur in beeld, etc. etc.

Open Data API

Hiervoor gebruiken wij de API van Openweathermap. Maak een free account aan. Dit zijn REST api’s die werken zoals in deze video is uitgelegd

REST API concepts and examples – YouTube

10.5: Working with APIs in Javascript – p5.js Tutorial – YouTube

JSON

In deze API krijg je te maken met JSON. Installeer eerst de JSONview extensie. JSON is al javascript, dus relatief simpel.

Tutorials & Theorie

Verzamel de tutorials die je volgde en geef aan in hoeverre deze bruikbaar of relevant voor jou is/was. Dit theorie-gebeuren moet je afronden met een eigen trefwoordenlijst, ook op je site. Met het kennen / begrijpen en bezigen van dit jargon laat je zien dat je het snapt. Dit levert een cijfer op, trouwens.

Architectuur

Een correcte schematische weergave (teken een plaatje met vierkantjes en pijltjes in powerpoint) van de architectuur van deze setup levert je een deelcijfer op voor Architectuur en we kunnen deze eindterm dan afvinken

Databases

Door het gebruik van de API’s – een interface op een database – tekenen we ook de Database eindterm af. Hiervoor moet je aantonen dat je begrijpt wat het JSON formaat hierbij voor je project betekent.

Tips

Requirements

  • live weer ophalen van een vaste locatie (die je in de code hebt)
  • temperatuur / bewolking of regen / wind-richting en snelheid
  • gebruik een combinatie van tekst en afbeeldingen voor deze weer-kenmerken
  • extra: laat de wolken bewegen met de wind(richting)
  • extra: alles wat je erbij bedenkt

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161