Google Colabs

In VWO 6 zouden we begin oktober beginnen met Blender maar de software staat er niet op en vermoedelijk (dat weet je pas als het draait) is de hardware nog te traag ook. Plan B.

Jullie krijgen van mij het Data Science tool van het decennium: Jupyter Notebook. Het is lastig te hosten en nog duur ook, maar Google heeft er een mooie service van gebakken die wij nu gaan uitproberen: Google Colabs.

Na een kennismaking gaan we Colabs gebruiken als platform. Zo hebben we een tool om nog wat theorie opdrachten af te tikken, voordat we naar de examenopdracht rennen.

Waarom Colabs?

Je hebt toch wordpress sites en python code doe je toch op je computer of replit?

Lekker omslachtig

Code in je site, code in je IDE, runnen, screenshot maken, uploaden en weer verder. Foutje, opnieuw beginnen.

In Colabs is het met 1 klik gefixed. Workhorse.

Planning

  • 2 weken kennismaken
  • 2 weken aan challenges werken
  • 3 weken om nog theorie af te tikken in Colabs
  • Kerstvakantie
  • Examen
Front EndBack End
5 – 18 oktoberKennismaking en focus op diagrammen, outputKennismaking en focus op data backends
VerplichtGetting Started
NNB
Getting Started
NNB
KeuzeNNBNNB

Werk met

Als platform werken we met Google Colabs. Het kan zijn dat je nog tools nodig hebt om bijv. data erin te krijgen. Excel. CSV Files. Mysql Databases. JSON data source.

Ook voor de visuals zou ik nog een traject willen bedenken. Dat komt de komende weken vanzelf, als we er wat meer induiken.

Teams of Alleen?

Dit is best lastig en ik wil dat er niemand verzuipt. Wie per se alleen wil, dus front-end en back-end allebei doet, mag. Met zijn twee werken betekent: je werkt zelf en samen aan hetzelfde, tot je op een gegeven moment iets specialiseert. Erover praten betekent leren, dus dat is goed. In je eentje ga je sneller, met zijn twee kom je verder.

Wie apart wil, okay, en de anderen matchen we front- end backend in paren of drietallen gebaseerd op ambitieniveau.

Deel

Save al je code en dump het waar je kunt. 2x per week deel je in het scrapbook op deze site. Lucht je hart, post je screens. Trefwoorden: Toolset, Tutorial, Inhoudelijk Niveau.

Beoordeling

Volgende de Rubrics voor tutorial weeks

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161