Edward Snowden headliner op Bitcoin Amsterdam Conference

Cybersecurity-expert Edward Snowden is de belangrijkste spreker op Bitcoin Amsterdam, later deze week. Hij werd bekend als klokkenluider in 2014, waarna hij de VS moest verlaten en uiteindelijk asiel kreeg in Moskou. Hij kan Rusland wel uit maar in het Westen wordt hij gelijk opgepakt, dus spreekt hij online.

Snowden werd bekend door het lekken van de video die we nu “Collateral Murder” noemen – bewijzen van oorlogsmisdaden gepleegd door de VS in Irak. Dat deed hij via het Wikileaks platform. Ook de man achter het Wikileaks platform, Julian Assange, staat in de picture, maar spreekt niet zelf. Zijn vrouw Stella Assange spreekt wel op Bitcoin Amsterdam.

Typisch dat de lange lijst sprekers alleen deze twee bekende headliners heeft – en belegger / journalist schrijver Willem Middelkoop. Van de sprekers met een wel-bitcoin achtergrond ken ik er geen een. Dat ligt ook een beetje aan mij, hoor!

De Bitcoin is momenteel in een dip. Buy the dip, zeggen ze dan. Vergeet niet dat het oude gezegde “de gewone man die belegt is voor de banken slechts een melkkoe” ook geldt voor de bitcoins…

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161