Van concept naar artwork

Level 0. Concept

Dit moet eigenlijk al gedaan zijn door eerdere designers. Voor de eerste opdrachtjes krijg je er eentje cadeau. Het concept is het idee, waarin de kleuren, fonts en vormen het juiste gevoel oproepen bij de doelgroep om je product voor waar aan te nemen.

Level 1. Text Logo

In deze eerste stap maak je een eenvoudig logo dat je in een kwartier of een uur kunt produceren. Zorg dat je bij je WordPress theme checkt welke afmetingen je moet hebben. Maak ook een vierkante van 500x500px voor je favicon. Je hebt exemplaren nodig met transparantie en vaak ook met een witte of zwarte achtergrond.

Je Website pas je aan waar je kleuren mag kiezen in de Customizer. Kies het font als het er is, of eentje die er op lijkt.

Level 2. Extra CSS Code

Nu maak je de laatste aanpassingen aan de site. Zie Eigen kleuren en letterypes afdwingen in WordPress.

Level 3. Logo met eigen shape

Dit gaat nog wel even tijd kosten dus daarom heb je alvast een eenvoudig logo en de website is al in stijl. Nu moet je echt gaan ontwerpen met het Pen tool in Illustrator. Cheat met openclipart.org waar je een SVG kunt scoren als hulpje. Als ie eenvoudig is.

Nu gaat het om het produceren van vele versies zodat je kunt proberen wat werkt en wat niet. Een goed design is een kwestie van hard werken.

Voor Airy7 is er nog geen shape logo. Interesse?

 

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161