Wensen van de IT sectie

Organisatie

Een regelmatig sectie-overleg zou liefst met een conrector, de docent(en) + 1 lid van de Servicedesk. Als Vaste Prik. Dan wordt de voortgang besproken en kunnen we samen verder ontwikkelen

Pro Accounts

Wij gebruiken veel gratis services, maar de betaalde versies zijn vaak beter.

primaire doelgroepkosteninzet vereist vanaanvraag / verzoek / overleg / besluit
Nr 2. repl.italle leerlingen, online toegang tot betere development tools dan wij op school kunnen leverengratisDocent maak docentenaccount en nodigt leerlingen uit.Kan de sectie zelf besluiten en uitvoeren
nr 4, github education. School / campus programbetere leerlingen, gratis accounts op tientallen cloud development services als digitalocean, amazon, azure, jetbrains, bootstrap..gratisSerieus opzetten door servicedesk teamDirectie

Software

  • nr 5. Klassenmanagement. Er is iets aangeschaft, al jaren terug, waarom staat het er nu nog niet op?
  • nr 6. Video recording / publishing. VokoscreenNG of OBS Studio. Zie onder, nr 6 Cam Studio
  • nr. 7. Video Hosting / Distributie platform. Gaan we nog met youtube, dat kan toch eigenlijk niet meer?
  • nr. 9. Essentieel voor embedded software: Arduino. Dit wil ik ook op de laptops.
  • nr. 10 .CircuitPython van Adafruit met alle mogelijke hardware. Welke software moeten we dan installeren en wat is er lastig in te richten?
    • Python 3.10 en Pip.
    • Downloaden en installeren van veel libraries via pip -> user accounts niet legen na uitloggen en dan met stickers werken, zodat de leerling dezelfde laptop weer pakt.
    • Je moet firmware naar het board kunnen uploaden over USB. Installeer esptool met pip.
  • Nr 11. Python. Met machine-learning. Installeer Pytorch

Prioriteit

Op volgorde van hoog naar laag: 12, 5, 6+7, 9, 10+11

nr 6. Cam Studio

De methode in het Engels legt het goed uit. Ze hebben professionele producties. Maar niet alle onderwerpen worden behandeld. We moeten het aanvullen met eigen video’s.

Het doel is om een opnamestudio in te richten om eigen video’s te kunnen maken op hetzelfde niveau. In het Nederlands. Zal niet meevallen. Het niveau is hoog. Troep maken is overbodig. Goede producties, goede spullen, veel effort. Het zou mooi zijn enkele video’s per jaar te produceren. Nodig is een cam studio: een plek waar ook de collega’s gebruik van kunnen maken.

Ik denk dat we ons moeten laten adviseren, of accepteren dat trial-en-error ook een weg is maar niet de snelste en ook niet de goedkoopste. Kosten: naar schatting EUR 5000-8000.

2 cams
audio microfoon, acoustics, isolatie
green screen
software / pc / accounts / setup
video service selecteren
belichting!

Schoolbreed

De volgende issues zijn voor de hele school relevant.

Bevrijd kinderen uit de wurggreep van tech-giganten

De ontwikkelingen in de internet business dwingen de scholen tot een andere manier van denken. Ook de privacy-organisaties in Europa en de rechters hebben zich er al over uitgesproken. Deense scholen moesten afgelopen zomer in 14 dagen cold turkey gaan van google. Misschien wel erg drastisch. De Nederlandse manier: teken de petitie en werk stap voor stap.

Liefst ziet de sectie een ondertekening van het Manifest door de scholengroep en de school. En dan walk the talk. Dit is nu waar het over gaat anno 2022.

Wachtwoordmanager

Nr. 12. Wachtwoord Manager. Het is te moeilijk voor H4 om die wachtwoorden te onthouden. Uitrollen voor leerlingen en team. Essentieel. Waarom hebben we dit nu nog niet?

Servicedesk

Puntjes die ik zelf nog opneem met de servicedesk

  • nr. 8 Visual Studio Code. Laatst had ik een laptop waar ’t niet op stond, maar dat was toch uitgerold?

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161