AI zal vrijwel zeker een financiële crash veroorzaken

Het is niet de corona-crisis en ook niet de oorlogen in Oekraïne of Gaza. En ook niet de enorme schuldenberg die de wereld heeft opgespaard zelf. Nee, AI krijgt a priori de schuld van de moeder van alle crashes, volgens SEC-eindbaas Gary Gensler.

I do think we will in the future have a financial crisis . . .[and] in the after action reports people will say ‘Aha! There was either one data aggregator or one model . . . we’ve relied on.’ Maybe it’s in the mortgage market. Maybe it’s in some sector of the equity market,

Gary Gensler in The Register

Zoals u allen weet worden de aan- en verkopen op de beurs door zowel de beurs zelf als de handelaren volledig digitaal geregeld. De computers hebben de handel al overgenomen. Nu een kwestie van AI er tussen schuiven – dat zullen ze bijna een jaar na de geboorte van ChatGPT toch wel hebben geregeld?

Nog eens goed kijken wat ‘ie zegt: verkeerde data gegeven aan een model, of een foutje in een model. In een of andere sector of in de vermogensmarkt. Nou, als met 1 foutje het kaartenhuis in stort, dan was het een niet erg stevig huis.

De schuldenberg, blijkbaar niet de oorzaak van de komende crash in de komende 10 jaar, want blame AI. Source: https://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161