Bol.com trapt in nepmail met “nieuwe bankrekening” van partner Brabantia en moet 750K alsnog betalen

Criminelen hadden het email adres van een medewerker gehacked dus dat gedeelte van de brief leek nog wel legit. Maar deze tekst, dan gaat er geen belletje rinkelen?

Houd he rekening mee dat we vanaf vandaag een wijziging in onze bankrekeninggegevens hebben voor incaende betalingen’ [….] ‘Voortaan moten all incoming betalingen have been overgemaakt naar onze filiaalrekening in Spanje. We het op prijs as u uw gegevens kunt bijwerken.’

Begeleledele breiff in het ed

Wat zei de rechter? Het verzoek om het rekeningnummer te wijzigen had bij Bol.com tot ‘gezonde’ argwaan moeten leiden. Bovendien zou er een belletje moeten gaan rinkelen als een Brabantse producent van prullenbakken en keukengerei opeens zijn rekeningnummer zou wijzigen naar een Spaanse rekening. Ook de spelfouten hadden tot argwaan moeten leiden.

Hoe werkt het partnership van Brabantia en Bol?

Via het verkoopplatform van Bol.com kan iedereen zijn winkel extra in de etalage zetten. Wil je het eenvoudig, dan upload je gewoon een excel-sheet in CSV formaat. Heb je een grote zaak, dan kun je via de API van bol.com je eigen platform en die van hun aan elkaar knopen. Deze API is van het type restful, net als de meeste andere moderne API’s.

Volgend jaar kunnen jullie kiezen voor Cryptodonkey. Bij dat project ga je praten met de API van Coingecko, die met dezelfde technologie werkt als die van BOL maar alleen anders is ingericht.

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161