Deze server mede-slachtoffer DDOS-attack

Argeweb uit Maassluis, waar onze server ook is ondergebracht, is momenteel slachtoffer van een DDOS-aanval. Meldt Tweakers. Hij doet het nog wel, maar niet zo heel best. Het zwaartepunt is al voorbij als ik dit schrijf.

DDOS-attack is een typische lamers-actie van jeugdigen. Script-kiddies heten ze ook wel. Ook iets ontdekt. Wow, the power you have! Feel the kick?

Jammer dat ik je nu moet wijzen op de nadelen

  • DDOS attacks zijn gewoon strafbare feiten en met een strafblad gaat je carrière in de security-business in de verkeerde richting van start.
  • Misvatting: over 10 minuutjes komt die site vanzelf weer op. Realiteit: alle klanten van deze provider hebben er last van. Alle medewerkers moeten hun koffie wegzetten en aan de slag. Technici achter de knoppen, de rest (incl. directie) kan achter de telefoon. Allemaal omdat een paar puisterige pubers een nieuw speelgoed ontdekt hebben.
  • Als attacker weet je helemaal niet waar andere klanten dan je target hun site voor gebruiken. And it’s none of your business. Maar als ze die server niet nodig hadden, zouden ze er dan zoveel geld voor betalen? Tientallen bedrijven liggen stil of werken vertraagd. Juist omdat je dat allemaal niet weet en het allemaal niet jouw spullen zijn, moet je er gewoon vanaf blijven.

Beter is om het White Hat team te joinen. Gebruik je kracht om de zaak te repareren en in de lucht te houden.

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161