EU werkt aan einde end-to-end encryptie voor je chat

Whatsapp, Telegram en Signal claimen dat hun communicatie niet kan worden afgeluisterd. t Nog niet, althans. Want de EU werkt aan nieuwe regels waarin het “problem of encryption” wordt aangepakt met als doel het aanpakken van kinderporno.

De EFF wijdt een lang artikel aan het issue. De EFF is een organisatie voor digitale vrijheid. Maar ook EU- tech-bedrijven als Mailfence (verkoopt veilige email) waarschuwen voor het verlagen van de data-bescherming in de EU.

It has yet to be proven that Mass surveillance discourages criminal activities, 13 terrorist attacks occurred in the past years, and the individuals who carried them out were under strict surveillance.

veilig-mail bedrijf mailfence in een open brief aan het EU parlement

In de Europese Commissie (een niet-gekozen instituut) is de Zweedse Ylva Johansson verantwoordelijk als the EU’s Commissioner for Home Affairs. Ze is lid van de Partij van Europese Socialisten, waar ook de PvdA in zit. Als je dus voor Europa op de PvdA stemde, steun je dus haar beleid. De Europese Commissie wordt geleid door de Duitse Ursula von der Leyen.

Het is al een tijdje algemeen bekend dat de geheime diensten en opsporingsdiensten de grenzen van het toegestane opzoeken. En overschrijden. Serieuze criminelen gebruiken cryptophones, gespecialiseerde diensten en het darkweb. Minder serieuze criminelen hebben vaak geen benul en laten zich 24×7 afluisteren. EloqArch vermoed dat veel zaken gewoon opgelost zijn maar dat de oplossing niet rechtmatig verkregen is en dus onbruikbaar is voor een vervolging. De nieuwe regels zullen het mogelijk maken dat veel van het grijze gebied toegestaan terrein wordt voor de opsporing.

In de praktijk betekent dit plan dat 100% digitale surveillance door de autoriteiten wordt toegestaan en dus realiteit wordt. Welkom in de 2022 EU-politiestaat.

eloquent architect

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161