Informatica kiezen met een jaar minder op zak

Met de overstap naar de p5js methode kent het Informatica-onderwijs op onze school op zowel Havo als VWO in beide afdelingen dezelfde kern: de javascript-library p5js voor visual art. Deze is klein en toch krachtig. En het biedt voldoende serieuze IT om de lastigere onderwerpen ook onder te brengen in dit geheel. Dus warm overstappen is niet echt een probleem. Maar wat nu als je ineens Informatica gaat volgen, maar je hebt het een jaar misgelopen?

In dit document kun je opzoeken hoe je ervoor staat als je in de zomer van 2022 gaat beginnen met Informatica.

HavoVWO
3Er is geen Informatica in H3. Er is geen Informatica in V3
4Als je in H4 start, begin je precies goed.Als je in V4 start, begin je precies goed. Ook als je van
5Als je pas in H5 start, heb je een 10 maanden les achterstand en die moet je in 6 maanden inlopen. Dus je moet 3x het tempo lopen van de groep. Er zijn geen of amper shortcuts. Dat wordt overwerk. Vraag bij je afdelingsleider om zowel in H4 als in H5 bij Informatica te worden ingeroosterd.

Als je overstapt van VWO naar Havo, van V4 naar H5, dan heb je geen probleem met overstappen. Misschien mis je een module maar dat haal je dan wel in.
Als je pas in V5 start en je hebt de lessen in V4/H4 dus gemist, heb je een 10 maanden les achterstand en die moet je in 10 maanden inlopen. Dus je moet 2x het tempo lopen van de groep. Er zijn geen of amper shortcuts. Dat wordt overwerk. Vraag bij je afdelingsleider om zowel in V4 als in V5 bij Informatica te worden ingeroosterd.

Als je overstapt van Havo naar VWO en je komt in V5… Kom je uit H4 of H5 en ga je naar V5, dan heb je een kleine achterstand. Je weet in ieder geval waar je aan begint. Check met je docent. Die 2 units die loop je wel in.
6Je mag niet starten met Informatica in V6 als je het vak helemaal nog niet gevolgd hebt.

Kom je na een verhuizing van een andere school, dan heb je daar vermoedelijk wel informatica gevolgd. Met de docent maak je een eigen overstap plan. Neem je de gegevens van je huidige methode en PTA mee? Vraag hiernaar bij de decaan/studieadviseur / mentor of docent van je oude school.

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161