Schrijf een essay en lees er een paar

Sinds de tijd van AI heeft het geen zin meer jullie een essay te laten schrijven op de computer. Dus je zult het in de klas moeten doen, met een pen, tijdens een schriftelijke toets. Zonder computer. Handgeschreven notities mag je gebruiken. Dus om een zinnige analyse en persoonlijke mening op niveau te kunnen geven, zul je je echt moeten voorbereiden.

De volgende onderwerpen zijn in seizoen 2023-24 beschikbaar

Oude Rubrics

Van toen het nog een computer essay was

Je kiest 1 van de onderwerpen en je leest en beoordeelt 3 essays over de andere onderwerpen.

want jij moet leren nadenken, zelf kauwen op je antwoorden, geen voorgekauwde meningen in je kop toelaten.

De rubrics is niet af, maar het gaat erom dat je een duidelijke mening hebt nadat je de situatie van beide (of meerdere, of alle) kanten hebt bekeken. En verzamel meer bronnen dan ik had over het onderwerp. Ook de structuur, lengte, diepgang, complexiteit en taalniveau kunnen deel uitmaken van de beoordeling.

Voorspelling. Het is mogelijk dat er een vervolgopdracht komt waarin je je mening op artistieke wijze uitdrukt in P5JS.

In Aanbouw Rubrics

Cijfer 3579
Analyse
telt 2x
Je mening komt niet duidelijk naar voren of je hebt er geen serieuze onderbouwing voor.Eigen mening is onderbouwd met bronnen op journalistiek niveau.Meerdere aspecten van de kwestie worden belicht en zo onderbouw je je positie. Je hebt bronnen op journalistiek niveau.… met behulp van rapporten uit een wetenschappelijk, juridisch of macro-economisch vakgebied.
Structuur en taalniveau
(dyslecten: alleen structuur)
telt 1x
Het is een kladje.Een goede structuur ontbreekt en taalkundig een aanfluiting. komen overeen met die van het vak Nederlands op eindexamen-niveau.…hoger dan eindexamen-niveau Nederlands.
Lengte
telt 1x
Meer dan 1500 woorden of minder dan 300 woorden.300-500 woorden of meer dan 1000 woorden500 tot 1000 woordenZal niet meevallen om binnen die 1000 woorden te blijven

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161