Internet 10 – 0 Hedge Fonds

Afgelopen winter liep de spanning op de NYSE hoog op doordat hedge fondsen (woeker speculanten) erop gokten dat Gamestop naar de knoppen zou gaan. Dat lieten de gamers niet gebeuren. https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/ werd het center of attention, memes werden aan de lopende band geproduceerd en het aandeel Gamestop werd gered. Short-squeeze, zoek dat maar eens op.

White Square Capital is nu kapot, dankzij double-digit losses. Internet, ga los.

FD: Tussen januari en maart investeerden 29.394 Nederlanders in Gamestop, de Amerikaanse videospelketen waarvan de koers van $17 tot ruim $450 werd opgeblazen. Het gevolg van een hype gecreëerd op een onlineforum, gevuld met een ‘barbaars leger’ particuliere beleggers die daarmee de op een koersdaling speculerende professionele hedgefondsen een hak wisten te zetten.

Wie op tijd in- en uitstapte in de achtbaanbeweging van de Gamestop-koers, die nu rond de $200 staat, kon goed geld verdienen. Een particulier, online bekend onder de bijnaam ‘Roaring Kitty’, stond dit voorjaar zelfs $20 mln in de plus. Wellicht dat deze aantrekkelijke winstkans verklaart waarom minstens veertig Nederlanders meer dan $1 mln Gamestop-stukken kochten

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161