Les Informatica Waarnemen

Beste Collega,
Heel erg bedankt alvast dat je mijn les(sen) waarneemt. Op deze pagina schrijf ik alles wat je moet weten, even afgezien van mijn wachtwoorden.

Eloquent Architect 
(mijn schuilnaam, want anoniem)

Alle info staat al online

Waarom stuur ik geen word document met de planning? De planning staat al op deze site. In het hoofdmenu -> Informatica en daar zie je alle klassen. Soms staan de lesgroepen apart op deze pagina, zoals bij H4 heb je dan h4in4 en H4in5. De tabel geeft aan het huiswerk en ‘in de les’. Veel leerlingen lopen voor.

In H4, V4 en H5 werken we met de methode “BJC” en in V5 en V6 met P5JS. Die vind je allebei in het hoofdmenu.

Les openen met Nieuws van de week

Je kunt de les het best beginnen met ‘nieuws van de week’. Waarschijnlijk heb ik geen nieuw nieuws gepost (zie Anders->Nieuws van de week) maar als je de krant hebt gelezen kun je een bericht op de TV zetten en even bespreken. Hiermee vul ik de ‘eerste 5 minuten’ als laatkomers nog toegang hebben.

TV Aanzetten

De Benq TV is gekoppeld aan de laptop op de HDMI-2 poort. De webcam op de presentatiepositie moet je nog inpluggen. Hetzelfde geldt voor de USB kabel die de speciale functies van de Benq regelt. Er zijn te weinig USB poorten om ook de muis en deze accessoires aan te sluiten.

Scrapbook

Elke les cq. elke opdracht posten de leerlingen op hun eigen site. Via de pagina van de klas kun je de links naar de eigen sites terugvinden. Ze hebben allemaal een maffe schuilnaam. Laat het je maar uitleggen. Alleen in V6 posten ze op de site van de klas, zie “Authors” in het menu.

Planten wateren

Op maandag en donderdag geef ik normaal de planten water. Veel planten houden niet van veel water. Dus een beetje tot ze niet meer droog zijn, maar niet nat.

Laptops in de kar

Zie er op toe dat de leerlingen de laptops netjes in de kar doen. Power aansluiting rechts-voor. Linker- en Rechter posities hebben een power stekker. Aan de lampjes zie je de status:

  • Alle lampjes uit. De kar staat mogelijk uit. Herrie = goed. Schakelaar aan de rechterkant
  • Licht uit = vol. Dan mag deze laptop naar het midden
  • Oranje = ver leeg. Laten laden.
  • Wit = ver vol. Kun je wel gebruiken

Storingen

Laptops die vreemd werken graag op een stapel op het bureau van de docent met een post-it met de foutmelding of probleem. Als het er teveel zijn graag bij systeembeheer brengen. Dank u.

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161