Pas een krantje aan

Waarom alle HTML leren als een ander het voor je doet? Of, als je de looks wilt van een ander om een mooi fake-bericht de wereld in te slingeren. Humor, onderwijs, altijd een goede reden.

Hoe werkt het?

Firefox Inspector. Selecteer Text. Rechtermuis. Inspect Element. Zoek de tekst in de code. Koppen zijn vaak tag H1. Wijzig de tekst. Enter. En lach.

In Chrome is het niet veel anders maar die gebruik ik niet, dus zoek uit.

In het screenshot zie je bovenaan nog de oude titel van het artikel. Dus dit is lekker slecht. Dat is ook mooi. Geef ze een kans. Zo niet, pas het title tag aan in de head (bovenaan).

Nu is de titel wel aangepast. Bovenaan in de html, wel eerst head en title uitklappen voor je m ziet. Firefox geeft m als tabblad-titel en van het venster.

Opdracht 1

Pak de cijferlijst van Som en maak een speciale versie met het oog op de kerst-inkomsten (donaties). Geef ze een kans, laat een hint achter.

Opdracht 2

Nu, produceer overduidelijk fake nieuws dat ook niet voor had kunnen komen in deze krant. Dus: sjiek nieuws in een goedkope krant of andersom. Probeer ook de plugin Bypass Paywalls om eens een andere krant te zien. Ga Internationaal met je lokaal nieuws uit een regio ver weg.

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161