Project Huistijl

Planning in weken

Doe eerst de Photoshop en Vector Art oefenopdrachten

Doel van het project

Ontwikkel een huisstijl op basis van een goed branding concept en realiseer meerdere ontwerpen op basis van deze stijl. Welke ontwerpen je precies maakt is niet echt heel spannend, maar de kwaliteit en de herkenbaarheid (dat ze in dezelfde stijl zijn) staat voorop. Bij de werkstukken kun je de kwaliteit van de werkstukken beoordelen in vaktaal als: eenheid, balans, uitlijning / vierkant zetten, uniformiteit / herkenbaarheid, contrast.

Een aantal mogelijkheden. Het gaat ook om het ontwerpproces, waarbij je meerdere versies maakt en dan de beste kiest (op grond van bepaalde redenen) en dan die verder doorontwikkelen.

Check: maak sowieso een anonieme versie met fake gegevens!

Voor PrintVoor WebSpecifiek
VisitekaartjeLogo op site afmetingenTeams Icoon
Word Sjabloon / TemplateFaviconYoutube banner / website banner (advertentie)
Kleuren en Lettertype inbouwen (in wordpress)Openshot of andere video editor: title text templates (movie title,

Rubrics

3579
inzet / voortgang Wat je post is te weinig, incidenteel en onduidelijkJe post wel resultaten als het af is, maar hoe je daar kwam weten we nietJe toont ook tussenresultaten Je licht je tussenresultaten toe en je maakt je leermomenten expliciet
branding conceptJe hebt 1 concept maar je hebt geen variaties.Je hebt meer dan 1 concept en je hebt voor 1 gekozen, maar de redenen heb je niet vastgesteldOm expliciete redenen heb je gaandeweg je concept verder aangescherpt.Je hebt diverse alternatieven ontwikkeld en van elk voor- en nadelen afgewogen
logoDit is een Word-art logo of een text over een JPG foto heen getypt.Je hebt diverse varianten maar er is er geen een gelukt.
Het is niet duidelijk aan welke eisen je de varianten hebt getoetst.
Je hebt minstens 1 logo en jij weet vrij goed in te schatten wat de pro’s en cons daarvan zijn.

Het kan ook een wat minder logo zijn, dus.
Je hebt wel meerdere logo’s gemaakt in je ontwerpproces.

Je hebt een tof logo met hoge kwaliteit dat voldoet aan de criteria die je zelf hebt vastgesteld.
werkstukkenDe werkstukken zijn van lage kwaliteit en/ of lijken niet een op elkaar.De kwaliteit van de werkstukken is redelijk maar ze vormen samen geen huisstijl. (ze lijken niet/ passen niet)Je werkstukken vormen samen 1 stijl en het is een redelijk complete set. De werkstukken zijn van hoge kwaliteit, vormen samen een stijl en je hebt ook niet-verplichte werkstukken gemaakt.

Leer ook de Photoshop Toetsenbord Shortcuts. Voorlopig geen papieren toets, mazzelaars, wegens thuisonderwijs.

Eloquent Architect 161

Eloquent Architect 161